Typical me

typewriter-vintage-old-vintage-typewriter-163084

Of ik nu bezig ben met de inrichting van de woonkamer, een verjaardagsfeestje organiseer of aan een nieuw handwerkproject begin: overal moet ik een verhaal bij hebben… Liefst voorzien van wat mooie beelden. Pas als het totaalplaatje me aanstaat, kan ik met de uitvoering beginnen. Het is een karaktertrek die ik allang van mezelf heb geaccepteerd. En die volledig is terug te voeren op mijn liefde voor taal en mooie verhalen 🙂 Maar die soms ook ietwat vermoeiend kan zijn…
Zo wil ik nu een nieuw visitekaartje laten drukken. Net als een andere naam voor mijn schrijfbedrijf (‘de letter Y’ in plaats van ‘Yvonne schrijft’) markeert dat voor mij het begin van een nieuw tijdperk waarin ik weer ruimte krijg om de dingen anders, beter, mooier te doen. Te beginnen met dat visitekaartje dus. Zo’n ouderwets stukje papier is nog steeds een geweldige binnenkomer, zeker als het goed vormgeven is.

collage-2017-02-02-1

Nu ben ik al jaren trouwe klant van Vistaprint en heb daar de nodige visitekaartjes voor een spotprijsje laten ontwerpen. De meeste kaartjes in hun uitgebreide database zijn redelijk standaard, maar als ik even goed zocht vond ik altijd wel weer iets aparts. Waar ik dan weer een tijdje heel goed mee vooruit kon.
Ook dit keer was het snel raak na het intikken van (typical me!) woorden als apart, hip, trendy, maar ook retro, vintage, craft, art, handwerk, design, kortom alles wat ik maar kon bedenken om in de anders dan anders hoek terecht te komen. Maar wat past nu het beste bij me, myself and I? Bij alle acht heb ik een verhaal, een beeld, een gevoel, maar helemaal kloppend krijg ik het nog niet. Welke vinden jullie het beste bij me passen?

collage-2017-02-02-2 collage-2017-02-02-3

Maar wacht: ook typical me, ik dender weer veel te hard vooruit. Opdracht voor vandaag van de blogchallenge was immers het opstellen van een blogplan. Aangezien deze blog alles met mijn werk te maken heeft, is het dus wel handig even helder neer te zetten waar ‘de letter Y’ voor staat. Ik wil gaan schrijven over mooie mensen, mooie projecten, mooie ideeën, mooie ontwerpen, kortom: alles wat de wereld een stukje beter en – jawel! – mooier maakt. Daarbij wil ik steeds meer proberen met eigen beeld te gaan werken. Ik weet dat ik een goed gevoel voor kleur en stijl heb, maar dat wil ik verder gaan ontwikkelen. Door daar via de blog mee te spelen, maar ook door meer met bijvoorbeeld Instagram en Pinterest te gaan doen. Voor dit alles is het van belang dat ik regelmatig op stap ga, om materiaal (in woord en beeld) te verzamelen voor mijn blog. Zodat ik kan bloggen over wat ik doe, in plaats van over wat ik zou willen doen. En door mezelf uit te dagen daar dus steeds weer iets anders mee te doen….

person-human-child-girlAl dwalend over het internet kwam ik zo trouwens op de site van Maris terecht. Die een heuse blogchallenge in het Nederlands organiseerde afgelopen zomer, maar ook geregeld leuke tags de wijde wereld instuurt als ‘waar je huis woont’. Kijk, daar krijg ik nou inspiratie van! Dus als je hier binnenkort een stukje over mijn woonplaats ziet verschijnen, weet je wiens schuld het is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.