Het is zover:

happy-february
Yes, het is februari, de maand waarin voor mij het jaar eigenlijk pas echt goed begint. Februari is mijn maand. De maand waarin ik jarig ben (de 18e) en de maand waarin ik ben getrouwd (de 14e, ja echt,  Valentijnsdag). Februari is dan ook net als december een feestmaand. En januari de stille poel tussen die twee, waarin ik, zoals eigenlijk ieder jaar, mezelf opnieuw probeer uit te vinden…
Het zal met mijn sterrenbeeld te maken hebben: waterman. Een sterrenbeeld dat staat voor vernieuwing, de trends willen volgen, voorop lopen, bij (nieuwe) groepen willen horen, maar ook van een afstandje blijven toekijken, toeschouwer zijn bij alles wat er overal op Aarde gebeurt… En dat is best veel!

Vind je het gek dat mijn hoofd dan ook vaak overstroomt van alle informatie en ideeën? Dat ik eindeloos kan dwalen over het internet om dan tot mijn schrik te ontdekken dat de werkdag al weer om is? En ik alleen maar meer informatie en ideeën heb verzameld? In een blog hoopte ik alle enthousiasme en energie te kunnen kanaliseren, maar hoe is dat spreekwoord ook al weer: “Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren…”
Terwijl ik zo graag net als Pippi Langkous zou willen zeggen: ”Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.” Om met mijn jongste zoon te spreken: “Gaan met die banaan!” Waarnaartoe? Dat weet ik nog niet precies. Maar daar kom ik al dwalend hopelijk wel achter. Aan enthousiasme en energie ontbreekt het me in ieder geval niet! Nu nog (opnieuw) het wiel uitvinden rond bloggen en me!

Een eerste aanzet daarvoor heb ik eigenlijk al. Ik wil dit jaar vooral beter worden in de twee dingen die ik het beste kan: schrijven en handwerken. Het zijn de twee dingen die ik mijn hele leven al heb gedaan en die steeds bij me zijn gebleven, ondanks allerlei uitstapjes naar onder meer het opzetten van een eigen speelgoedwinkel.
Schrijven als in nieuwpexels-photo-110149sgierig rondkijken, alles wat leuk en anders is gretig opzuigen en daar op mijn eigen creatieve wijze verslag van doen (verhalen, gedichten, die roman, columns, blogs, fotografie, reportages voor favo-tijdschriften als Libelle en Flow, een eigen tijdschrift opzetten).
Handwerken als in haken en breien aan de vele projecten waarmee ik bezig ben (en die ook afmaken!), weer eigen ontwerpen bedenken en wellicht weer een nieuw boekje uitgeven. Wie weet ga ik zelfs wel lesgeven in de vele technieken die ik beheers. En wie weet ook in een van de vele nieuwe technieken die ik nog wil leren…

Want mijn sleutelwoord hierbij blijft toch ‘nieuw’. Ik hou er nu eenmaal van nieuwe dingen te ontdekken en te doen, of dit nu op schrijf- of op handwerkgebied is. En ik hou ervan er deel van uit te maken, rond te reizen, mensen te ontmoeten, dingen te zien. Ondanks de vele negatieve ontwikkelingen in de wereld (ik hoef ze niet op te noemen toch?) gebeurt er namelijk ook zoveel positiefs: ontwikkelingen die de wereld mooier maken en de Aarde een betere plaats om op te leven. Denk aan duurzaam handwerk en design, vernieuwende styling op het gebied van mode en interieur, alternatieve sociale projecten op het gebied van samenleven en opvoeding…  Klinkt wat vaag en spiritueel wellicht, maar ook dit past bij mijn sterrenbeeld… Go with the flow!

PS Had ik al gezegd dat ik 50 word deze maand? Zo totaal niet een getal dat mijn gevoel past, dus trek er een nulletje vanaf en je hebt een leeftijd waar ik me veel beter bij voel… Ik heb me ooit voorgenomen altijd het kind in mezelf te blijven koesteren en te blijven spelen…
Hopelijk ben ik dat nog niet verleerd! See you in playground!

A photo by Ben White. unsplash.com/photos/4K2lIP0zc_k

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.