Waar blijft de nieuwe Yvonne?

Ik ben gek op tijdschriften en lees ze dus altijd en overal. Of het nu de nieuwe Flow is (mijn favoriete blad) of de Filatelie, het tijdschrift van de postzegelvereniging waarvan mijn man lid is. Ook de tijdschriften van de kinderen krijgen mijn onverdeelde aandacht. Zo mag ik graag de Donald Duck als eerste lezen (heerlijk, die actuele cover over Valentijnsdag!), lach ik mee om de moppen in de Kidsweek en leen ik regelmatig van mijn oudste dochter de Linda of Daphne’s Diary.

De liefde voor tijdschriften zat er al vroeg in. Mijn moeder las het katholieke tijdschrift Beatrijs en nu nog steeds opvolger Libelle.  Dat moet dus wel een van de eerste tijdschriften zijn waarmee ik in aanraking kwam (sorry mam, voor al die snippers…). Daarna volgden Bobo, Okki, de Donald Duck natuurlijk, Tina en nog veel meer. Toen ik op de School voor de Journalistiek een module Tijdschriftjournalistiek had gedaan was ik om: hier wilde ik in afstuderen. En later als ik groot was, zou ik bij Libelle gaan werken. Dat laatste is er nog niet van gekomen, maar op mijn cv staat inmiddels al een hele rij tijdschriften. En wie weet welke daar nog allemaal bij komen, ik ben nog lang niet met pensioen 😉

Naast artikelen schrijven voor al die bladen stel ik graag rubrieken samen zoals Yvonne breit… voor Simply Breien, een gadgetpagina en agenda voor Krant van de Aarde en shoppingpagina’s voor onder meer Yarnies. Grappig dat ik dit concept nog niet op mijn blog heb toegepast. Want daar zou ik best hetzelfde kunnen doen. Iedere week leuke shoppingtips geven bijvoorbeeld, een weekoverzicht maken, op onderzoek gaan naar een bepaald onderwerp of mijn keuze uit het nieuws presenteren. Ook evenementen aankondigen is een idee, een agenda maken, een kinderhoekje, teveel om op te noemen eigenlijk! Misschien moet ik daar maar eens een eigen tijdschrift mee gaan vullen? Op papier en/of online? Wat oud-hoofdredactrice Franska van Libelle kan, kan ik  ook! 🙂

Maar zonder gekheid, op deze blog gaat het vooral over mijn activiteiten op het gebied van journalistiek, bloggen, styling, fotografie en handwerk. Dus houd ik het voorlopig met rubrieken die hier mooi bij passen: een weekoverzicht (zodat ik toch steeds de blog in mijn achterhoofd heb bij alles wat ik doe), ook wekelijks een pagina met shoppingtips (kan ik lekker rondneuzen om de nieuwste trends op te pikken) en maandelijks een interview met een inspirerend mens uit mijn netwerk. Mmm, Petra Wiebenga van Studio Schrijf is wel een goede kandidaat daarvoor… Wat vinden jullie van mijn ideeën? Ik hoor het graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.