Juni: agenda met de j van jippie, de zomer komt eraan!

Yeah, de j is weer in de maand. De j van jubelen omdat het ’s ochtends al zo vroeg licht is en de avonden heerlijk lang duren. De j van niet alleen juni, maar ook juli, de maand dat we – jippie – eindelijk op een welverdiende vakantie gaan. Maar eerst nog – jakkie – wat school- en werkzaken afronden… Hopelijk kunnen we tussendoor nog van wat mooie dagen in onze nieuwe tuin in wording  genieten. Omdat we die plotsklaps overhoop gingen halen –  we moesten toch de schutting vervangen…   –  hebben we de afgelopen maand niet alles kunnen doen wat we wilden doen. Gelukkig bleef er genoeg leuks over. En ook voor juni staat er genoeg op de planning. Onder meer beginnen aan een zomerse shawl van garens die ik nu al de Ilse-Warringa-sjaal hebt genoemd. Waarom? Lees maar… 😉

Blogger by Nature

Wat er ook gebeurt, één ding weet ik zeker: zaterdag 2 juni ben ik bij Blogger by Nature. In september was ik er ook bij en wat was dat super-zinvol! Leuke collega-bloggers om mee te kletsen, informatieve workshops, interessante bedrijven om mee te netwerken , lekker eten en drinken, kortom tot in de puntjes verzorgd! Hopelijk ben ik wel op tijd thuis en kan ik wakker blijven voor de interactieve detectivenacht, iets waar ik me ieder jaar weer erg op verheug. Jammer genoeg mis ik wel de Graskaasdag, maar gelukkig hebben we altijd wel een stuk kaas  in huis. Kan ik lekker een blokje nemen bij het  televisiekijken ’s nachts.

klompenfbriek

Dat televisiekijken werd flink gestimuleerd door mijn invalwerk afgelopen maand bij AVROTROS. Ondanks de komkommertijd waren er genoeg nieuwe programma’s waar ik wat van mee wilde pikken. En ook DE bruiloft van het jaar moest ik wel zien om mee te kunnen praten. 😉 Het werken op ‘kantoor’ was voor een thuiswerker als ik wel even wennen, maar ook heel prettig om te doen. Mede daardoor denk ik er nu serieus over om een creatieve werkplek buiten de deur te zoeken. De LiefsFabriek in Hazerswoude is wellicht te ver weg, maar maandag 4 juni hebben ze een breiborrel (geweldig idee!): een mooie gelegenheid om even te spieken. Ook ga ik naar de Klompenfabriek in Utrecht, die spreekt me  vanwege de naam erg aan.  En dan kiezen…

wollige adresjes

Vanaf 5 juni is het Singer Museum in Laren weer geopend en begint er een mooie expositie over tuinen. Leuk om daar inspiratie op te gaan doen voor de verdere inrichting van onze eigen tuin. Landschapsarchitect Piet Oudaean inhuren – die de nieuwe tuin heeft ontworpen – zal te duur zijn, maar een beetje hulp kunnen we toch wel gebruiken. Een paar jaar geleden waren we op een beurs bij de voorbeeldtuinen van Appeltern, dat was erg inspirerend. Ik lees dat die dit jaar 30 jaar bestaan, een mooi jubileum. En slagen we daar toch niet, dan kunnen we altijd nog de hulp inroepen van Eigen Huis en Tuin, dat tv-programma is al meer dan 20 jaar zeer succesvol!
Over beurzen gesproken, zaterdag 9 juni is er behalve de traditionele Rabo fietstocht – waarbij je geld kunt inzamelen voor je vereniging of sportclub – ook de Ouders Natuurlijk Beurs. Met onder meer Mirjam Molenbeek, een van  de breibloggers waarover ik laatst in Simply Breien schreef. Zij is daar om promotie te maken voor haar cursussen Breien met je baby, dreumes of peuter, klinkt heel gezellig! Ook het babydeken breien lijkt me geweldig voor als je in verwachting bent. Ik ontdekte op de site nog meer wollige adresjes, dus een blog over die beurs komt er zeker aan!

Druk weekend

Zondag 10 juni is dan een goed moment om een mooie expo te bezoeken, ook altijd erg inspirerend. Wellicht die vol Scandinavisch design in het Textielmuseum in Tilburg, waar ik vorig jaar met mijn moeder was. Maar ook  de aangekondigde expo van Wayne Thiebaud in museum Voorlinden deed me watertanden: zo mooi geschilderde taartjes heb ik nog nooit gezien…
In Woerden is er echter ook genoeg te doen. Het shanty-festival vind ik altijd zo heerlijk zomers, al die ‘vissers’ die je vanaf boten en pontons in de haven van Woerden toezingen. Net als bij de Sint-intocht ziet het daar dan zwart van de mensen…
En ook de Open-Erfgoeddag spreekt me wel aan. Het hele weekend is dan landgoed Linschoten geopend. Bijzonder, want meestal zit alles in de omgeving hier op zondag potdicht. En niet alleen kun je dan landhuis zelf van binnen bewonderen maar ook genieten van brocante en taart!

Ranja met een rietje

In de week van 11 juni wordt het druk met de avondvierdaagse; jongste zoon gaat de 10 kilometer lopen. Op de finale-avond, donderdag, heeft oudste dochter een cello-optreden, dus dan moeten we ons opsplitsen. En ook woensdag wordt het hectisch: oudste zoon krijgt zijn hopelijk positieve examenuitslag wat daarna ongetwijfeld gevierd gaat worden. Gezien zijn leeftijd van ruim 17 blijft het helaas vast niet bij ranja met een rietje..

Vaderdag

Voor manlief gaan we op zondag 17 juni – Vaderdag – shoppen in Bataviastad om voor hem eindelijk eens wat leuke nieuwe merkkleding te scoren en mooie hippe schoenen. Ben benieuwd of er wat voor hem bij zit, meestal heeft hij meer iets met outdoor-kleding…
Daarmee kun je ook veel beter in de natuur rondstruinen, wat hij net als ik graag doet.

Misschien gaan we dan ook  ergens deze maand nog naar de Hoge Veluwe, om daar niet alleen de natuur maar ook het bekende Kroller-Mullermuseum te bezoeken. Het is al jaren geleden dat ik daar ben geweest en inmiddels is er veel veranderd, leerde ik dankzij het schrijven van een artikel over Groene musea voor Krant van de Aarde. Het onderaards museum is echt een must-see!

Zweden en ZO

Verder die week staan we op 21 juni altijd stil bij de sterfdag van mijn vader maar ook bij het echte begin van de zomer. Vooral in Zweden vieren ze dat uitgebreid met een midzomernacht-feest. Dat hebben we zelf nog nooit meegemaakt, maar we gaan deze zomer wel weer en ook nog eens met het hele gezin naar Zweden op vakantie, genieten! Bij Hip en Hot heb ik al eens geblogd over wat er nou zo leuk is aan een vakantie in die contreien, leuk om dat terug te lezen.

Behalve blogger ben ik ook, en vooral journalist. Het NVJ freelancers festival op zaterdag 23 juni  is dan ook een nuttig evenement om naar toe te gaan. Wel eerst even zoonlief uitzwaaien, die vertrekt dan ’s ochtends vroeg voor een weekje naar Lloret de Mar. Hij heeft zich gigantisch verheugd op die welverdiende eindexamenreis, benieuwd hoe het allemaal gaat… Op 30 juni is hij in ieder geval weer terug, net op tijd voor zijn diploma-uitreiking op 2 juli (als hij het haalt, we kloppen het nog maar even af…). Hij mist dan wel het Straattheaterfestival, maar dat boeit hem niet meer zo. Wij sluiten er echter graag weer een feestelijke maand mee af. Heerlijk, die zomertijd!

PS Vergeet ik nog bijna te vertellen over die Ilse-Warringa-sjaal. Laatst was ik met oudste dochter bij de Nederlandse Breidagen waar ik de mooie garens kocht van de eerste foto. Daar bezochten we ook een interessante lezing die echter ernstig werd verstoord door een almaar bellende dame. Hele veel vrouwen stonden net als ik boos op om haar tot de orde te roepen. Naar later bleek was het Ilse Warringa die een opdracht deed voor het programma Foute Vriendinnen… de bewuste aflevering wordt donderdag 21 juni uitgezonden, dus wie weet zie je mij dan nog voorbij komen. En achteraf was het lachen, vandaar dat de sjaal best haar naam mag dragen, als mooi aandenken aan een gedenkwaardig tv-optreden!

2 gedachten over “Juni: agenda met de j van jippie, de zomer komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.