Blogger by Nature 2, een rijke oogst!

Een ezel stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen. Dus ga ik dit keer echt niet twee maanden wachten om mijn ‘buit’ van Blogger by Nature letterlijk en figuurlijk  uit te pakken, daarvoor was het ook nu weer veel te interessant, gezellig en vooral leerzaam. Maar ik moet wel bekennen dat ik door alle info van afgelopen zaterdag een beetje in een identiteitscrisis ben beland… De grote vraag is en blijft namelijk voor mij wat ik nu eigenlijk ben: journalist, blogger of toch allebei? Dat moet ik de komende tijd toch echt maar eens goed gaan uitzoeken! 🙂

Blogger en inspiratie

Feit is dat ik graag schrijf over ‘alles wat het leven mooier maakt’ . Dat doe ik als journalist voor duurzame media als bijvoorbeeld Krant van de Aarde maar ook voor handwerkbladen als Simply Breien. Heel veel opdrachtgevers heb ik echter nog niet. Voor een Libelle of Flow zou ik graag willen schrijven, maar zie daar maar eens tussen te komen. Of doe ik dan toch iets verkeerd? Wellicht teveel dromen in plaats van doen?
Feit is namelijk ook dat ik zowel op internet als in real life eindeloos mag dwalen langs alle mooie adresjes en sites van interesse mensen, leuke nieuwe producten en wat dies meer zij. Soms doe ik daar iets mee in een artikel of voor een blog, vaak ook helemaal niet. Maar de ideeën blijven wel doorborrelen in mijn hoofd en zorgen voor een aanhoudende urgentie: hier moet je nog iets mee, toe dan, doe het nou. Heel vervelend eigenlijk, om altijd zoveel inspiratie te hebben… 🙁
Terwijl schrijven en ook bloggen zo leuk kan zijn, mits het niet alleen met passie maar ook met beleid en structuur gebeurt. Kijk, en daar hoopte ik nu via Blogger by Nature meer over te horen! Is dat gelukt en heb ik inderdaad de antwoorden gekregen die ik zocht? Daarvoor neem ik je graag mee in een – voor mijn doen! – beknopt  verslag van afgelopen zaterdag.

Blogger en SEO

De dag, opnieuw in het heerlijke Stayokay in Soest, begon al gelijk pittig met een stoere workshop van Caroline van Yoast: SEO voor gevorderden.  Samengevat: gebruik Yoast voor meer plezier en minder stress bij het bloggen. Je ziet gelijk wat je goed en fout doet. Voor kenners: leve de groene bolletjes! Voor digibeten: help, hoe kom ik van die rode bolletjes af? Maar Carolines humoristische verhaal overtuigde ons er al gauw van dat oranje soms ook best mag, gelukkig, I love orange!
Haar schrijfopdracht viel helaas een beetje in het water. Zomaar ineens ophoesten waar je blog voor staat bleek in een groep druk kakelende dames een onmogelijke opgave. Al pratend kwamen we  er achter dat het echt wel de moeite loont om regelmatig na te denken over wat je belangrijkste missie is en waar dus je belangrijkste content over zou moeten gaan. Puntje voor op de to-do-list.

Blogger en eigen merk

Het sloot naadloos aan bij wat Karin van  The Brand Agency ons vertelde over ‘Wees je eigen merk’. Kies uit jouw hobbies en interesses die dingen die jou maken tot jou en weef daar je blog omheen. Wat is jouw eigenheid? Datgene wat jou onderscheidt van de rest, en dat is tegelijk ook  jouw meerwaarde. Waar je dus prima via je blog mee aan de weg kunt timmeren. Nu wisselen in mijn geval mijn interesses nogal eens, maar ook daar had Karin een oplossing voor: stel een prioriteit en houd je daar een tijd lang aan, om te kijken of het werkt. Vraag je ook af welke ‘problemen’ je lezers op dat vlak hebben en welke oplossingen je hen kunt bieden. Weer in  mijn geval: ik zoek en vind graag mooie adresjes en cadeaus op het gebied van design, interieur en handwerk maar daar zijn mijn lezers dus wellicht precies naar op zoek. Dus moet ik ze goed laten zien waar ze welke mooie dingen kunnen spotten en shoppen! Peanuts toch? 😉

Blogger en Pinterest

Die mooie dingen zou ik ook geweldig kunnen pinnen via Pinterest. Maar daar deed ik tot nog toe – behalve hobbymatig – niet zo veel mee. Stom, stom, stom, als ik Jody van de Pinacademie moet geloven. Ze hield dan ook een heel enthousiast verhaal over Pinterest Power. Mits goed voorzien van linkjes en hashtags kun je op dit platform namelijk oneindig lang scoren met je ‘oude’ content. In tegenstelling tot Twitter, Facebook en Instagram blijft hier alles namelijk wel op staan. En zeker als je ook hier weer net als op je blog een goede structuur in aanbrengt kan het dus oneindig veel traffic naar je blog generen. Mmm, ook weer een leuk klusje om binnenkort eens mee aan de slag te gaan.

Blogger en goodiebag

Last but not least: de goodiebag. Daarin zat weer onwijs veel leuks, onder meer omdat ik bij de eerste 50 inschrijvers zat een geweldig boek van fotografe Didie. Wel klein minpuntje: veel spulletjes voor mamabloggers. Hoe schattig ook, dat ben ik nu eenmaal niet (meer). Wat dan wel, daar ben ik nog niet uit.  Lifestyle vind ik te breed, eco te beperkt, interieur of handwerk vind ik mezelf niet deskundig genoeg voor, kunst en cultuur of natuur is teveel een (te brede) niche… Eigenlijk is het toch een mix van dingen die ik leuk vind: vooral design, duurzaam, handwerk en interieur. En zo’n mix is ook helemaal niet erg, heb ik zaterdag geleerd. Als de balans maar goed is. Kijk, zo hoor ik het graag! Maar het blijft dus werken aan je blog om die balans erin te krijgen en te houden. Tja, als ik slapend rijk wil worden, had ik beter beddentester kunnen worden!

PS Dit blijft vast niet de enige blog naar aanleiding van Blogger by Nature 2. Ik heb genoeg inspiratie en contacten opgedaan voor nog een heleboel vervolgartikelen. Onder meer een unboxing van de doos van Hemd voor Hem, die bewaar ik voor Vaderdag. En is ondertussen wel iets veiliger verstopt, haha. Maar stay tuned dus, en beter nog, volg me op een van de vele sociale mediakanalen, op Bloglovin’ of via Pinterest!

4 gedachten over “Blogger by Nature 2, een rijke oogst!

  1. Kreanimo schreef:

    Nu kijk, ik kende jouw blog helemaal niet… weer nieuw leesvoer bij een collega gevonden. Top

    Ik vind het heel leerrijk, ik heb een mega to-do lijst en moet voor mezelf nog heel wat vragen beantwoorden. Maar zo blijft het wel leuk.

  2. Esmée - 4Mama schreef:

    Yvonne, het is Jody van de Pinacademie. Je hebt er de verkeerde link in gezet. En ik zou je cadeau van Hemd voor Hem niet voor Vaderdag bewaren hoor. Er zit namelijk iets voor jou in 😉 Verder leuk stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.