Chapeau!

Hallo maart, hallo Nationale Complimentendag! Op de eerste dag van de lente mag het best eens worden gezegd: een groot compliment aan de zon dat ze er iedere dag weer voor ons is. Soms verstopt achter grijze wolken, soms spoorloos in een wolkbreuk of hagelbui, maar daar tussendoor toch altijd weer boven ons in de lucht met een stralende glimlach op haar gelaat.

Ze tovert langzaam aan steeds meer groen en bloemen tevoorschijn. Tussen de afgevallen bladeren die we hadden laten liggen voor de egels in onze tuin zie ik schuchter de kopjes van sneeuwklokjes, krokusjes en narcissen tevoorschijn komen. En ze tovert ook een frisse blos op onze gezichten, als we met de jassen aan dapper op een terrasje gaan zitten om de broodnodige vitamine-c mee te pikken. Met het eerste ijsje in de hand, dat weer net zo heerlijk smaakt als vorig jaar, een compliment aan de ijscoman!

Vandaag ook heel onbescheiden een compliment aan mezelf: omdat ik nu al een maand lang zo fanatiek aan het bloggen ben en al weer zo veel heb geleerd door de blogchallenge van Petra van Studio Schrijf. Die dan ook een groot compliment verdient voor haar inzet, ondanks tegenslagen hier en daar. En tenslotte ook een compliment aan de medebloggers in de groep: Tanja, Sarah, Henriette, Iete, Anja, Lonneke, Angelika, Carla, Jenny en alle anderen die ik nog vergeten ben: chapeau voor jullie mooie, lieve, leuke, ontroerende blogs de afgelopen maand en dank voor jullie steun. Samen komen we er wel ūüėČ

3 gedachten over “Chapeau!

  1. Tanja schreef:

    Pot vol prachtige lenteblommen! Wat schitterend po√ętisch geschreven!. Ik zou het eerste stuk zo willen inlijsten. Dank je wel voor de mooie woorden!

  2. Angélika schreef:

    Dank je wel voor het compliment, Yvonne! Wat een heerlijk stuk. Als ik al geen zin in de lente had, dan zou ik het door jouw blog zeker krijgen! Dik compliment ook voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.