Bliksembezoek aan VT Wonen&Designbeurs 2018

Het schoot er dit jaar bijna bij in, de VT Wonen&Designbeurs, maar op de valreep, op vrijdagavond, rende ik snel nog even een rondje door de RAI. Misschien kwam het door de eerste les van de cursus interieurjournalistiek deze week over trends dat het me een beetje tegenviel: ik zag teveel bekende namen, teveel dezelfde stijlen en dus te weinig verrassing. Maar het was toch goed even de belangrijkste stands gezien te hebben. Wat mij betreft dan natuurlijk! Ben jij ook geweest? En wat waren jouw favorieten?

Inspiratie

Al sinds jaar en dag bezoek ik trouw Nederlands grootste woonbeurs. En ook al sinds jaar en dag vind ik dan de stands van de bladen zelf het leukst. Hierin gaan ze echt helemaal los in hun eigen stijl en vind je dan ook tig miljoen inspiratietips, zowel voor nieuwe kleuren (veel donkere aardetinten, maar ook felle kleuren mogen weer), nieuwe vormen en materialen (rond, glas, messing, fluweel, zijde, linnen), maar ook veel producten uit nieuwe collecties van diverse merken. Met prints overal trouwens, ook op dat gebied geldt nu: hoe drukker hoe beter. Waarbij het wel meer mooi is te merken dat veel van de prints uit de natuurlijke (= botanische of jungle-hoek komen). En handwerk mag gelukkig nog steeds, vooral macramé, maar ook ander knoopwerk.

Stijlhuizen

De twee mooiste huizen van de woonbeurs vond ik als altijd eigenlijk weer die van VT Wonen en Ariadne at Home. Ik lees al jarenlang trouw VT Wonen en ben grote fan van hun televisieprogramma. Het tijdschrift Ariadne at Home vind ik daarnaast altijd wat te braaf en te brocante. Maar als ik moet kiezen vind ik hun stijlhuis toch vaak het allermooiste, ook nu weer. Alles klopt gewoon tot in de kleinste details, terwijl ik het bij VT Wonen nogal eens wat te nonchalant maar ook te vol vind naar mijn smaak. En op de een of andere manier minder sfeervol en persoonlijk dan het Ariadne huis. Dat nu als belangrijk eye- and ear-catcher een zelfspelende piano had staan, geweldig!

Woonwinkels

Bij Eijerkamp was het superdruk in de stijlkamers die zij samen met VT Wonen hebben ontwikkeld. Ook hier weer moeilijk kiezen, ga ik voor Werelds (dat behang!) of voor Bohemien (die prints overal!) en in hoeverre past een van die stijlen bij het botanische dat we nu in huis hebben?  Met een grote tas vol inspiratie liep ik  gauw door naar de volgende trekker, de stand van Homestock. Een kleurrijke, nog vrij nieuwe winkel die in een razend tempo Nederland lijkt te veroveren met een geheel eigen stijl van vintage en modern. Ik was er vorig jaar in Eindhoven al geweest maar gelukkig hebben ze nu dichterbij, in Utrecht aan de Oudegracht ook een vestiging.

Duurzaam slapen

Over kleuren gesproken, vorig jaar viel ik vooral voor de opvallende kleuren van het huis van Eigen Huis & Interieur. Die kleuren waren nu ineens doorgetrokken tot letterlijk de hele beursvloer. Man, wat een knalwerk overal. Van de weeromstuit ging ik op zoek naar de rustiger, wat natuurlijker tinten. En gelukkig waren die er ook in overvloed. Bij H&M Wonen bijvoorbeeld, ook een fijne nieuwe naam op de beurs. De aardetinten kastanjebruin, petrolblauw en mosgroen zag ik zo voor me in combinatie met het oranje Auping bed op onze slaapkamer. Wat we overigens kunnen laten overschilderen, begreep ik uit hun stand. Een geweldig en duurzaam idee! Dus wie weet… 😉

Fleur kleur van het jaar

Het meeste schilderwerk in huis doe ik zelf, en daarvoor laat ik me graag inspireren door Flexa,  naast de stijlhuizen van de bladen altijd een van de grootste en opvallendste stands op de beurs. De presentatie van de woonkleur van het jaar, Spiced Honey, had ik al live via Facebook gevolgd. Nu nam ik de gelegenheid te baat om een gratis verfmonster mee naar huis te nemen. Misschien leuk om de kamer van oudste zoon mee op te liften? Die wil het met z’n bijna 1 8 jaar wat deftiger allemaal, en dat kan met deze kleur. Maar je kunt er ook mee knallen, zo bleek uit het het tiny house dat Marij van My Attic als een van de Flexa-bloggers had mogen inrichten. Veruit mijn favoriet, vooral vanwege het kunstwerk dat ze van de muren had gemaakt. Misschien durf ik ooit nog eens zoiets aan, ik vind het supermooi namelijk!

Nog een trend: dieren!

Eens kijken, ben ik nog iets vergeten? Op mijn foto’s zie ik veel dieren, maar die trend zie ik bij ons in huis nog niet zo gauw terugkomen. Alhoewel ik het Rice behang van Eijerkamp wel weer heel spannend vind en zo’n dierenkop als plantenbak die ik bij Homestock zag ook wel weer heel leuk is. Dus zeg nooit nooit. Zie ik jou ook volgend jaar weer op de VT wonen&Designbeurs? Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.